• Za 26 Nov 75 jarig jubileum!
 • Oud papier & Oud ijzer

  Oud papier

  Een belangrijke inkomstenbron van St. Andries is de inzameling van oud ijzer en oud papier. Voor de inzameling van oud papier wordt gebruik gemaakt van een zestal vuilniswagens welke door de gemeente beschikbaar worden gesteld. De belading van deze wagens wordt verzorgd door een groot aantal vrijwilligers en leden van St. Andries.

  Voor de bijeengebrachte hoeveelheid krijgt de vereniging een garantieprijs per kilo uitbetaald. Het gaat per ophaalronde om gemiddeld 50.000 kilo papier! Het papier wordt vervolgens gestort bij AVR in Duiven, waar het wordt gerecycled tot nieuw krantenpapier. Naast het feit dat het geld oplevert, werkt St. Andries dus ook mee aan een beter milieu.

   

  Het ophaalgebied bevat de volgende gebieden/woonwijken in de gemeente Duiven: Groessen, De nieuweling, De Vergert en Het Holland.

  De ophaaldag is meestal de tweede zaterdag van de even maand. De ophaaldata vindt u ook in het gedeelte Informeel in het informatieboekje van de gemeende Duiven en in de Duivenpost.

  Uw papiercontainer dient ’s ochtends om 08.30 uur aan de weg te staan.
  Mocht al uw papier niet in de container te passen, wilt u deze dan samenbundelen in handzame pakketjes of dozen?

  Data voor 2021

  vanaf 2021 wordt het oud papier de 4e zaterdag van de even maand op gehaald, voor data zie de agenda.


  Wilt u Sint Andries een handje helpen met het papier ophalen? Meld u dan aan als belader! Voor meer informatie kunt u contact opnemen via Edwin Driessen (tel: 06 23961786).

  Oud ijzer

  Naast het oud papier zamelt St. Andries ook oud ijzer in. Ook dit wordt gerecycled en draagt dus bij aan een beter milieu. Voor de inzameling wordt er gebruik gemaakt van een depot waar u al uw metalen en oud-ijzer kwijt kunt. Een groep vrijwilligers zorgt voor de sortering en de afvoer van al deze materialen.

  Natuurlijk dient u het zo schoon mogelijk aan te leveren, dus geen accu’s, koelkasten, vriezers, autobanden of olie bevattende motoren.

  Bij grote hoeveelheden is er de mogelijkheid dit op te laten halen, neem hiervoor contact op met Edwin Driessen (tel: 06 23961786).
  Het adres van het depot: Rijswijksestraat 3, Groessen.