• Vri 23 Dec Oud-papier inzameling
 • Za 24 Dec Kerstviering
 • Repetitie

  Iedere maandagavond repeteren wij van 19.30 uur tot 21.45 uur in het Schuttershuis in Groessen (Schuttersplein 1). Onder leiding van dirigent Dyon Jansen werken wij wekelijks aan de groei van het orkest. Naast het groeien van het orkest, speelt het plezier hebben in het maken van muziek ook een grote rol.

  Onze vereniging verleent door het jaar heen haar medewerking aan een aantal vaste activiteiten in het dorp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ondersteuning tijdens de jaarlijkse kermis, de sinterklaas-intocht en de rondgang tijdens koningsdag. Daarnaast hebben we ook eigen concerten waarbij we een mooi en gevarieerd muzikaal programma brengen. Tot slot nemen we ook deel aan concoursen om zo ons muzikale niveau steeds op een iets hoger platvorm te brengen.

  Dirigent

  Dyon werd op 15 januari 1992 geboren in Didam. Muziek maakte van jongs af aan deel uit van zijn leven. Dyon was vijf jaar toen hij zijn eerste slagwerklessen kreeg van Peter Wolterinck aan de, toen nog hetende, Liemerse Muziekschool in Zevenaar (nu Kunstwerk!). 

  Dyon werd lid van Muziekvereniging St. Jan uit Kilder en later bij muziekvereniging De Club uit Didam. Van zijn slagwerkkeuze heeft hij nooit spijt gehad. Na het behalen van zijn D-examen kwam de keuze om trombone- en euphoniumlessen te volgen bij Gerrit Klein Hulze aan de muziekschool Oost-Gelderland in Doetinchem.

  Dyon wist al gauw dat hij van zijn hobby zijn beroep wilde maken. Na een hobbelige weg is hij in 2015 begonnen aan zijn bastrombone studie bij Dick Bolt aan het Prins Claus Conservatorium in Groningen. Daar hoopt hij dit jaar af te gaan studeren. Tijdens zijn conservatoriumstudie kwam Dyon in aanraking met veel orkesten en dirigenten, waardoor hij een passie voor het dirigeren ontwikkelde. 

  Dyon is ook als dirigent en docent verbonden bij drumfanfare de Eendracht Nieuw-Wehl, LEGO jeugdorkest uit Kilder, St. Martinus Greffelkamp, St. Anna Oud-Zevenaar & de Muziekschool Oost-Gelderland.

  Voor nog meer informatie over mijzelf verwijs ik u graag naar www.dyonjansenmusic.nl