• Ma 01 Jul Zomerconcert
 • Repetitie

  Iedere maandagavond repeteren wij van 19.30 uur tot 21.45 uur in het Schuttershuis in Groessen (Schuttersplein 1). Onder leiding van dirigent Ruud Lanters werken wij wekelijks aan de groei van het orkest. Naast het groeien van het orkest, speelt het plezier hebben in het maken van muziek ook een grote rol.

  Onze vereniging verleent door het jaar heen haar medewerking aan een aantal vaste activiteiten in het dorp. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de ondersteuning tijdens de jaarlijkse kermis, de sinterklaas-intocht en de rondgang tijdens koningsdag. Daarnaast hebben we ook eigen concerten waarbij we een mooi en gevarieerd muzikaal programma brengen. Tot slot nemen we ook deel aan concoursen om zo ons muzikale niveau steeds op een iets hoger platvorm te brengen.

   

  Dirigent

  Ruud Lanters is op 28 november 2022, direct na het 75 jarig jubileum gestart als dirigent bij St. Andries. Ruud is in 1957 geboren in Didam als jongste van vijf en muziek is hem met de paplepel ingegoten. Zijn vader neemt hem als 7-jarig ventje mee naar Harmonie De Club waar hij begint op kleine trom. Later speelt hij daar trompet, vervolgens waldhoorn en momenteel es-tuba. Van 1985 tot 2015 speelt Ruud bij de Rijkspolitiekapel, later omgevormd tot het Nederlands Politie Orkest als trompettist en hoornist. 

  Vanaf 1981 woont Ruud samen met zijn vrouw Jeanet in Wehl. Ze hebben samen twee kinderen en twee kleinkinderen. Ruud Lanters is een druk muzikaal baasje: naast Muziekvereniging St Andries in Groessen dirigeert hij sinds 2010 Muziekvereniging Nieuw Leven in Angerlo en vanaf 2012 Harmonie de Vriendschap in Doetinchem. 
  Behalve bij De Club speelt hij ook bij Muziekvereninging St.Jan Kilder.

  Bij Harry Jansen aan het ArtEZ Arnhem heeft Ruud zijn studie directie gevolgd. Ruud staat bekend als makkelijk aanspreekbaar, heeft gevoel voor humor en kent het verenigingsleven als geen ander. Bij Muziekvereniging De Club is hij jaren bestuurslid geweest waarvan vier jaar voorzitter. Hij kent het reilen en zeilen binnen een muziekverenigingen en van deze kennis en ervaring weet Ruud gebruik te maken tijdens het dirigeren. Hij probeert zijn passie voor muziek over te brengen op de muzikanten van zijn orkesten.